Καλώς ήρθατε


Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα. Κατά το τρέχον σχολικό έτος λειτουργεί ως 6/θέσιο με 90 περίπου μαθητές και με ολοήμερο (ως τις 15.00). Επιπλέον λειτουργεί Τμήμα Ένταξης και Τμήμα Υποδοχής. Συστεγάζεται με το 11ο Νηπιαγωγείο Πάτρας σε ένα σχετικά καινούργιο κτήριο. Μέσα από τις σελίδες του παρόντος ιστότοπου μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το προσωπικό του σχολείου, να δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του και να ενημερωθείτε για το Σύλλογο Γονέων.

Get Adobe Flash player

   

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Στο σχολείο μας λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη ενταγμένη στο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας

Διαθέτει περισσότερους από 700 τίτλους βιβλίων για παιδιά και για μεγάλους. 

Το υλικό της βιβλιοθήκης είναι οργανωμένο σε τέσσερεις κατηγορίες και είναι καταγεγραμμένο ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα Myschool.

Κάθε βιβλίο διαθέτει έναν μοναδικό αριθμός καθώς και καρτέλα δανεισμού. Οι κατηγορίες των βιβλίων είναι:

  • Α΄ επίπεδο με βιβλία για μαθητές Α και Β τάξης (οι κωδικοί των βιβλίων έχουν μπροστά το γράμμα Α)
  • Β΄ επίπεδο με βιβλία για μαθητές Γ και Δ τάξης (οι κωδικοί των βιβλίων έχουν μπροστά το γράμμα Β)
  • Γ΄ επίπεδο με βιβλία για μαθητές Ε και ΣΤ τάξης (οι κωδικοί των βιβλίων έχουν το γράμμα Γ)
  • Βιβλία για μεγάλους – (οι κωδικοί των βιβλίων έχουν μπροστά τα γράμματα ΒγΜ)

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ξεχωριστή αίθουσα στο 2ο όροφο του κτηρίου. Διαθέτει χώρο για την ανάγνωση βιβλίων καθώς και τηλεόραση συνδεδεμένη με υπολογιστή και διαδίκτυο για τη διεξαγωγή προβολών.

Οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται το χώρο της βιβλιοθήκης είτε ατομικά είτε ομαδικά με τους δασκάλους τους κάθε Δευτέρα την 3η διδακτική ώρα (10.00 – 10.45) και κάθε Παρασκευή την 4η διδακτική ώρα (10.45 – 11.30)

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, που μας προσφέρει δωρεάν ο Βιβλιοδανός, πιο κάτω μπορεί ο καθένας να δει πλήρη κατάλογο των βιβλίων καθώς και τη διαθεσιμότητα δανεισμού τους. Μέσω τηλεφωνικού ραντεβού (2610521977) μπορεί είτε να δανειστεί άμεσα το βιβλίο που έχει επιλέξει είτε να επισκεφτεί και να περιηγηθεί στη βιβλιοθήκη.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η δανειστική μας βιβλιοθήκη λειτούργησε μέσω της ιστοσελίδας μας προσφέροντας σε μαθητές και μεγάλους μια επιπλέον διέξοδο.

Ο σχεδιασμός μας για το μέλλον είναι ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας με επιπλέον βιβλία καθώς και η διοργάνωση δράσεων φιλαναγνωσίας.

Δείτε τη βιβλιοθήκη μας και στην παρουσίαση βιβλιοθηκών του Βιβλιοδανού

  

Copyright © 2023 36ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας  Rights Reserved.